domingo, 22 de julio de 2012

Pizza cazzo-lana







Avui us proposo una pizza casolana! És molt fàcil de fer i quedes molt bé si tens convidats!
Aquesta que us proposo  la vam fer amb un pim-pam un dia que, d’imprevist, van venir uns amics a sopar. Un d’ells és italià i va dir que no era una pizza, sinó una focaccia. Però que éra bona igualment.


En realitat a nosaltres, que sóm més aviat provincians i no tenim el paladar que tenen els italians com Buitoni o Tortellini, ens és igual si és una pizza o una focaccia. Teniu l’èxit assegurat igualment!


Per 3-4 persones està molt bé.

                Per la massa:

200g de llet sencera
50g d’oli
- 1 cullaradeta de sal
- 2 cullerades de llevat sec (a la recepta original posa una nou de llevat premsat. Els 25 grams d’una pastilla de llevat fresc del mercadona haurien de ser més que suficients, tot i que no ho he provat mai).
400g de farina

Pel condiment:

Tomàquet triturat
- Pebre
Un paquet de formatge laminat (el que més us agradi)
Un paquet de formatge ratllat (també, com us agradi. A mi m’hi agrada el que és per pasta, perquè no es fon i queda cruixent)
- Ceba
- Bacon tallat a trossets
- Anxoves
- Gírgoles tallades a tires
- Olives negres
- Brie 
- Mozzarella en bola  
- Sobrassada
- Mel
Orenga




Preparació:


Afegiu la llet i l’oli al vas i programeu un parell de minuts a temperatura 40º i velocitat 2.
Tireu-hi el llevat i la farina i amassa 3 minuts a velocitat espiga.
Uneu-vos les mans d’oli i unteu també una safata de forn. Agafeu la massa del vas i esteneu-la sobre la safata. Que quedi ben fina, que després creixerà! (estirar-la no és una feina fàcil. La massa agafa bastanta força i costa estirar-la perquè es contrau. Si la insulteu costarà igual, però us desfogareu).
Ja podeu posar-hi la substància a sobre!


La que vaig fer porta una base de tomàquet triturat (amb una mica de pebre) i  làmines de formatge per tota la pizza. I està dividida en tres parts: una de bacon, formatge ratllat, ceba i orenga; una d’anxoves, gírgoles tallades a tiretes i formatge ratllat i orenga; i una altra de mozzarella (d’aquella en bola, tallada a làmines gruixudes), brie, sobrassada, olives, orenga i mel. La mel i les anxoves s’han d’afegir 3 minuts abans de treure la pizza del forn.








Un cop condimentada, ja podeu posar-la al forn preescalfat a 250º, que també pujarà. Quan hagueu posat la pizza, baixeu la temperatura a 225º i espereu a què es cogui. Amb uns 15 o 20 minuts estarà cuita (esteu al cas, que no us cremi, que cada forn és un món!). 

Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario