Avui us
explicaré una història, però no l’expliqueu a ningú, és un secret.
L’altre
dia necessitava una excusa per anar a sopar a casa el Marc, un amic que d’aquí
quatre dies serà el meu veí. Ara ja té el pis pintat, i ja té els primers (i
més importants) mobles: els de la terrassa! No es necessita res més per
inaugurar un pis: només una mica de morro i un soufflé!
Amb una
estratègia molt ben pensada i definida, vaig anar a comprar i vaig començar a fer
un soufflé de formatge. Pensareu que no té mèrit, però heu de tenir en compte
que l’única vegada que havia sentit parlar de soufflés va ser quan Pasqual
Maragall era president de la generalitat. Més enllà d’això, no tenia ni idea de
què en sortiria de tot això.
Segons
la recepta consultada, s’ha de menjar just fet. Així que el Marc no va tenir
excusa per dir-me que no. Quan tens amics que són cars de veure és important
desenvolupar estratègies per poder quedar amb ells. L’estratègia va ser un
èxit!!!
Així que
vaig preparar un Soufflé de formatge i, “nosé si debería de decirlo”, però va
quedar bastant bo!!
Us
passo la recepta que vaig fer servir, treta del llibre “Thermomix, un nuevo
amanecer”.
(Quan
llegeixi això em matarà... Hola Marc!!)
Ingredients:
- 500g de llet
- 50g de farina
- 50g de mantega
- 4 ous, separades les clares de les iemes.
- 200g de formatge Gruyere
- Sal i pebre
- Nou moscada
- Unes gotes de llimona
Preparació:
Començarem
montant les clares amb el vas ben net: posem la papallona i hi tirem les
clares, unes gotes de llimona i una mica de sal i programar 4 minuts a
velocitat 2 i ½. Ho guardem en un pot.
Tirem
el formatge al vas (després d’esvandir-lo una mica) i el ratllem durant 20
segons a velocitats 5-7-9 progressivament. Ho reservem.
Ara
prepararem la beixamel. Posem la llet al vas, juntament amb la farina i la
mantega. Hi afegim una mica de sal, pebre i nou moscada.
Ho programem 6 minuts
a 90º i velicitat 4. Quan acabi, hi afegim el formatge ratllat i les iemes, i
ho barregem durant 8 segons a velocitat 5. Ho posen en un recipient una mica
gros.
Afegim
les clares montades sobre la beixamel que hem preparat i ho barregem de forma
envolvent, que les clares no baixin!
Untem amb
mantega el/s motlle/s on vulguem coure el soufflé, i hi espolvoregem una mica
de farina per sobre. Hi tirem la pastarada que hem preparat als passos
anteriors, i ho posem al forn preescalfat a 180º durant 20 minuts. Després
pugem la temperatura a 200º i ho deixem uns altres 20 minuts, més o menys.
Ho anem
punxant amb una agulla, i si surt neta, ja ho podem treure del forn i servir-ho immediatament.
Molt bon
profit!!!
Gran estratègia!!!
ResponderEliminar