miércoles, 13 de junio de 2012

Soufflé de formatge i segones intencions


Avui us explicaré una història, però no l’expliqueu a ningú, és un secret.

L’altre dia necessitava una excusa per anar a sopar a casa el Marc, un amic que d’aquí quatre dies serà el meu veí. Ara ja té el pis pintat, i ja té els primers (i més importants) mobles: els de la terrassa! No es necessita res més per inaugurar un pis: només una mica de morro i un soufflé!

Amb una estratègia molt ben pensada i definida, vaig anar a comprar i vaig començar a fer un soufflé de formatge. Pensareu que no té mèrit, però heu de tenir en compte que l’única vegada que havia sentit parlar de soufflés va ser quan Pasqual Maragall era president de la generalitat. Més enllà d’això, no tenia ni idea de què en sortiria de tot això.

Segons la recepta consultada, s’ha de menjar just fet. Així que el Marc no va tenir excusa per dir-me que no. Quan tens amics que són cars de veure és important desenvolupar estratègies per poder quedar amb ells. L’estratègia va ser un èxit!!!

Així que vaig preparar un Soufflé de formatge i, “nosé si debería de decirlo”, però va quedar bastant bo!!

Us passo la recepta que vaig fer servir, treta del llibre “Thermomix, un nuevo amanecer”.

(Quan llegeixi això em matarà... Hola Marc!!)



Ingredients:

500g de llet
50g de farina
50g de mantega
4 ous, separades les clares de les iemes.
200g de formatge Gruyere
Sal i pebre
Nou moscada
Unes gotes de llimona

Preparació:

Començarem montant les clares amb el vas ben net: posem la papallona i hi tirem les clares, unes gotes de llimona i una mica de sal i programar 4 minuts a velocitat 2 i ½. Ho guardem en un pot.


Tirem el formatge al vas (després d’esvandir-lo una mica) i el ratllem durant 20 segons a velocitats 5-7-9 progressivament. Ho reservem.


Ara prepararem la beixamel. Posem la llet al vas, juntament amb la farina i la mantega. Hi afegim una mica de sal, pebre i nou moscada. 
Ho programem 6 minuts a 90º i velicitat 4. Quan acabi, hi afegim el formatge ratllat i les iemes, i ho barregem durant 8 segons a velocitat 5. Ho posen en un recipient una mica gros.

Afegim les clares montades sobre la beixamel que hem preparat i ho barregem de forma envolvent, que les clares no baixin!



Untem amb mantega el/s motlle/s on vulguem coure el soufflé, i hi espolvoregem una mica de farina per sobre. Hi tirem la pastarada que hem preparat als passos anteriors, i ho posem al forn preescalfat a 180º durant 20 minuts. Després pugem la temperatura a 200º i ho deixem uns altres 20 minuts, més o menys.

Ho anem punxant amb una agulla, i si surt neta, ja ho podem treure del forn i servir-ho immediatament.

Molt bon profit!!!

1 comentario: