lunes, 28 de mayo de 2012

Pa d'olives



Aquesta recepta és una modificació de la recepta bàsica del pa, treta del llibre "THERMOMIX un nuevo amanecer".

És una recepta molt ràpida i senzilla. I a més, queda boníssim!

Ingredients:

- 300g d'aigua
- 50g d'oli d'oliva
- 2 cullarades de sal
- 1/2 cullerada de sucre
- 50g de llevat premsat
- 600g de farina de força
- olives negres, verdes i taparons (a gust).


Preparació:

S'agafa un bon grapat d'olives negres (a gust), olives verdes, taparons. Es trossegen (sense els pinyols).

Es tira al vas l'aigua, l'oli, la meitat de les olives i taparons triturats, la sal i el sucre. Programem 2 minuts a temperatura 40º a velocitat 6, perquè quedi ben líquid i les olives i taparons s'hagin ben triturat i barrejat.

Hi afegim la meitat de la farina, i tot el llevat. Programem 8 segons a velocitat 6 (sense temperatura). Quedarà una pastarada líquida ben maca.

Després hi tirem l'altra meitat de la farina i tot el que queda d'olives i taparons, i ho amassem a velocitat espiga durant 2 minuts. Els trossets d'olives i taparons quedaràn a dins de la massa en trossets visibles. Si no hi voleu trossets mengeu-vos a part el que queda dels taparons i olives, o afegiu-los tots en el primer pas.

Amb les mans ben untades d'oli, treiem la massa del vas, i li donem la forma que vulguem. Si ets polític, això d'untar-te les mans no et costarà gens. 
Jo ho poso en un motllo perquè sinó, en pujar la massa, si s'expandeix en horitzontal i queda baix pot quedar una mica sec. Així, amb un motllo ens assegurem que puja cap amunt i que quedarà més flonjo.

Preescalfem el forn a 50º i hi afegim un gotet d'aigua perquè l'ambient dins el forn sigui com una sauna i ajudi al llevat a pujar millor. 

Posem el pa en el forn fins que dobli el seu volum (una mitja horeta aproximadament).
Després, sense obrir la porta del forn, pugem la temperatura a 225º, i ho deixem aproximadament una mitja hora més.
Si veiem que als últims minuts s'està torrant massa, baixem la temperatura a 200º.

A últim moment, si ho volem, podem afegir-hi alguna cosa a sobre del pa (aigua amb sal, llet, mantega, llavors...).

Bon profit!!!!!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario