lunes, 21 de mayo de 2012

Pastís de Merenga




Quan els aniversaris cauen en diumenge és una putada pels que sempre anem a última hora.

Ahir va ser el del pare, i evidentment, em va enganxar en boles.
Vaig pensar en fer un pastís de merenga. Però em faltaven ingredients... així que al final vaig fer un pastís de merenga farcit de pa de pessic (és a dir, un pastís de merenga amb trampa).



La recepta consta de dues parts:

1) el pastís de iogurt de tota la vida:




INGREDIENTS

- Un iogurt
- dues mesures (del pot del iogurt) de sucre
- tres mesures (del pot del iogurt) de farina
- una mesura no ben plena d'oli d'oliva
- tres ous
- un sobret de llevat
- la pell d'una llimona
- mantega

PREPARACIÓ

Posem la pell de la llimona al vas i el triturem a velocitat màxima uns segons (fins que quedi ben triturat). Després ho apartem.
Tirem els tres ous dins el vas i ho posem una bona estona a velocitat 3, i anem pujant fins a 7 perquè vagi agafant aire.
Hi afegim la pell de llimona triturada juntament amb la resta d'ingredients. Ho posem a velocitat 3 i anem pujant fins a 7 (ho fem vàries vegades), fins que quedi ben

líquid i barrejat.

Preescalfem el forn a 180º i hi posem el forn durant uns 20-25 minuts. Anem comprovant amb una agulla que quedi sec. Si queda una mica cru millor, que quan hi posem la

cobertura ho haurem de posar una estona més al forn.

Quan hagi acabat ho desmotllem.

Podem partir-lo per la meitat i afegir-hi xocolata o melmelada mentre encara estigui calent, perquè la massa ho absorveixi. Com que a nosaltres ens va enganxar el toro

no vam poder-hi posar res. Però hagués quedat molt bé.

Un cop ho tenim fet, ho guardem.





2) una cobertura de merenga italiana.



Basada en la recepta de http://thermomix.cl/sin-categoria/merengue-italiano/, i amb la ajuda del molt honorable Marc Andreví, que em va anar resolent els dubtes que m'anaven sorgint, a través del WhatsApp. Li vaig aixafar la becaina al pobre (Gràcies!!!!).


INGREDIENTS

- 3 clares
- una miqueta de sal
- 200 grams de sucre
- una mica de sucre llustre
- 100 grams d'aigua

PREPARACIÓ

La merenga italiana es fa amb clares d'ou a punt de neu i almíbar molt espès.

Posar la papallona, i tirar en el vas les clares i la sal, i programar 3 minuts a velocitat 3 (és important que el vas estigui molt fred. És ideal picar gel abans de

fer aquest pas).
Mentrestant, posar el sucre i l'aigua en una jerreta i posar-ho al microones a potència màxima per fer un almíbar ben espès.

Quan les clares estiguin completament dures, programar 6 minuts a velocitat 3, i mentrestant, anar tirant pel forat l'almibar ben calent en filets ben fins. S'ha de

tirar molt poc a poc perquè quallin les clares amb l'almíbar.

Després dels 6 minuts la merenga ja s'ha d'haver refredat. Sinó, seguir un parell de minuts més a velocitat 3.




Quan ja ho tinguem, ho escampem sobre el pà de pessic i amb un colador espolvoregem el sucre llustre per sobre de la merenga. Que quedi ben cobert.

Ho posem al forn a uns 200º fins que la merenga quedi daurada. Va bastant ràpid, estigueu al cas perquè sinó tindreu un maravellós pà de pessic cobert d'una massa carbonitzada. I empalaga una mica.


Bon profit!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario